Wat is PMU?

Er wordt nog vaak gedacht dat permanente make-up hetzelfde is als tatoeëren, echter een tatoeage wordt veel dieper in de huid geplaatst dan PMU. Doordat we minder diep werken in de huid vervaagt permanente make-up na verloop van tijd (over het algemeen na 1 à 2 jaar) door o.a. ultraviolet licht en het natuurlijk vernieuwen van de huid. We spreken dan ook wel van semi permanente make-up. Aangeraden wordt om PMU na 1 of 2 jaar te laten bijwerken om een optimaal resultaat te behouden, voor PMU die door mij in de salon gezet is geldt in dat geval een gereduceerd tarief.

Voorafgaand aan een behandeling begin ik altijd met een intake gesprek, tijdens deze afspraak wordt alles uitgelegd over de behandeling, risico’s en de nazorg die je nauwkeurig moet volgen om een goed resultaat te garanderen. We bespreken eventuele contra-indicaties en nemen een gezondheidsverklaring/toestemmingsformulier door.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Om het beste resultaat te bereiken bestaat een PMU behandeling bij Skin2Impress altijd uit 2 sessies, welke plaatsvinden met een tussenpose van 6 a 10 weken. Tijdens de eerste behandeling wordt nogmaals de kleur en de vorm bepaald, hierna gaan we daadwerkelijk pigmenteren. Een eerste behandeling duurt gemiddeld 2,5 à 3 uur. Het pigmenteren wordt door de meesten nagenoeg als  pijnloos ervaren, maar kan door middel van verdovende crème (EMLA) verdoofd worden, deze dien je zelf mee te nemen en kun je op recept via de huisarts krijgen.

Na de behandeling is de pigmentatie altijd donkerder dan het uiteindelijke resultaat, hier hoef je dus niet van te schrikken, de kleur zal nog met 30-40% afnemen. Daarnaast ontvang je de duidelijke uitleg over hoe je de pigmentatie thuis dient te verzorgen, hiervoor ontvang je een verzorgingsproduct (alleen bij wenkbrauwen en lippen) welke bij de prijs zit inbegrepen. Het is uiterst belangrijk om dit advies goed op te volgen, alleen dan zal de pigmentatie goed zichtbaar blijven.

Tijdens de tweede sessie zullen we de puntjes op de i zetten, ik zal de accenten en de kleur bijwerken waar dat nodig is, zodat het gewenste resultaat bereikt wordt.

Kies voor kwaliteit!

Ik heb heel bewust gekozen voor het werken met Swiss Color pigmenten, deze pigmenten bieden de garantie op absolute topkwaliteit permanente make-up. Ik heb een volledig erkende opleiding (geen 2 daagse cursus) allround permanente make-up specialist, afgerond bij SkinQuip vakschool voor Permanente Make-up. Skin2Impress in Groningen is GGD gecertificeerd en voldoet aan alle hygiëne eisen.

Behandelingen