Bij Skin2Impress werk ik met het Zwitserse Merk Swiss Color, een toonaangevend merk in de wereld van permanente make-up als het gaat om pigmenten.
De combinatie van veilige pigmenten en technologisch hoogwaardige apparatuur vormen de basis van een professionele PMU behandeling, hier wordt bij Swiss Color dan ook veel aandacht aan besteed. Zwitserse kwaliteit staat, zoals algemeen bekend voor perfectie en hoge standaarden! De Swiss Color pigmenten worden getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria, hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd!

De synthetisch organische pigmenten van Swiss Color voldoen aan de nieuwe Europese Richtlijnen van 2022 en zijn ECHA en REACH compatibel en dus veilig,  ze zijn vrij van ijzeroxides, PAA’s en PAK’s en bevatten geen conserveringsmiddelen, geurstoffen en allergieverwekkers. Helaas geldt dit niet voor alle pigmenten in Nederland. IJzeroxides in pigmenten kunnen voor problemen zorgen wanneer iemand een MRI- of CT-scan moet ondergaan, daarnaast zorgen ijzeroxides na verloop van tijd vaak voor een rood residu dat achterblijft in de huid.

Nog enkele andere voordelen van Swiss Color Pigmenten ten opzichte van een hoop andere merken:

  • Geschikt voor veganisten
  • Minder pijnlijk voor de klant omdat wij zeer zacht kunnen werken
  • Geen verkleuring, pigmenten vervagen gelijkmatig
  • Resultaten direct zichtbaar
  • 60-80% van de pigmenten blijft zichtbaar na genezing
  • Minder nabewerking
  • Betere duurzaamheid in de huid


In Nederland is het verplicht om als PMU specialist met apparatuur te werken waar een hygiëne module in geplaatst kan worden, bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. De Nederlandse wetgeving stelt eisen aan de veiligheid en hygiëne, Skin2Impress is officieel GGD gecertificeerd, dit certificaat bewijst dat de salon aan alle eisen voldoet. Dit kan je voor iedere salon in Nederland nagaan op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl